bakandan-vergi-affi-aciklamasi

Bakan’dan Vergi Affı Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Haziran ayı bütçe gerçekleşmeleri toplantısında vergi affı konusuna da değindi. Mehmet Şimşek “Ben bunu af olarak görmüyorum. Yapılandırma, yeniden taksitlendirme olarak görüyorum. Konu Meclis’in takdirinde” denedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Haziran ayı bütçe rakamlarını açıkladı. İşte Mehmet Şimşek’in açıklamalarından satır başları.

Küresel ekonomide toparlanma devam ediyor. ABD ekonomisinde iyileşme yaşanıyor. Avrupa’daki toparlanma Irak’taki gelişmeleri telafi edecektir. Türkiye yüzde 4,3 ile oldukça iyi büyüdü. Son dönemde çıkan aylık verilere bakınca özellikle ihracat, sanayi üretimi, kapasite kullanımı büyümenin makul seyrettiğini gösteriyor.

Yılsonu için öngördüğümüz yüzde 4’ü tutturabileceğimize inanıyoruz. İstihdamdaki bu artış büyümeyi destekleyici niteliktedir. Enflasyonun önümüzdeki dönemde düşüş trendinin devam ettireceğini, yıl sonunda merkez bankası tahminleri çerçecesinde geleceğini öngörüyoruz.

Ocak-Haziran’da bütçe açığı 3,4 milyar TL olarak gerçekleşti. Haziran’da bütçe açığı 613 milyon TL. Faiz dışı fazla ise 959 milyon TL. Yılsonu hedefimiz 33 milyar TL açıktı. Şu an ilk 6 ayda bu hedefin yüzde 10’undayız. Ocak-Haziran’da faiz dışı fazla ise 23,1 milyar TL.

Bütçe açığında hedefleri aşma gibi bir durumun çok uzağındayız.

VERGİ DENETİMLERİ

100 bin işyerinin fişlendiği iddialarını yalanladık. Çalışanın hakkını veren firmaların vergi denetiminden korkması yersiz.

VERGİ AFFI

Bu tasarının mümkün olduğunca hiçbir af olmaması konusunda irade ortaya koyduk. Verginin aslını, enflasyon farkını, cezaları alıyoruz. Bunun neresi af? Gecikme faizi yüksekti diyebilirsiniz. Burada amaç yapılandırma, kolaylık sağlama. Konu Meclis’in takdirindedir. Ben bunu yapılandırma, taksitlendirme olarak düşünüyorum.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Vergi ve Prim Affı Gelecek mi?

Vergi ve Prim Affı Gelecek mi?

Ekonomik durgunluğunu yavaş yavaş üzerinden atmaya çalışan ülkemizde son günlerin en çok konuşulan konularından birisi …