Evlenerek yurtdışına giden bir erkeğin kıdem tazminatı hakkı var mıdır?
Kıdem tazminatına ilişkin düzenlemelerı açısından; kadın çalışanların evlilik gerekçesine dayalı olarak gerçekleşen işten ayrılmalarında, çalışma süresinin gerektirdiği kıdem tazminatı ödenmektedir. Söz konusu düzenleme, yalnız kadın çalışanları kapsamakda, erkek çalışanların böylesi bir hakları bulunmamaktadır. Yasal düzenleme gereği, yurt dışına gidiyor olması nedeni ile işten ayrılan çalışanın kıdem tazminatı hakkı oluştuğunu belirleyen herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Bu kapsamda; belirtilen durumdaki işten ayrılma istifa olarak değerlendirileceğinden, tazminat haklarından vaz geçilmiş olunacaktır.
|
erkeğin adı yok Yazar noname açık 2008-06-12 09:40:35 Hani erkek kadın eşitti. Her türlü avantaj kadınlar lehine iş kanunlarıda böyle medeni kanunda böyle.
| kıdem tazminatı Yazar sinem açık 2008-07-17 15:25:22 merhabalar yeni iş kanunda kıdem tazmnatı hayla yürürlüktemi acaba.bilgi verebilirmisinz?
|
Powered by AkoComment 2.0! |