kidem-tazminati-tavani-artmayacak

Kıdem Tazminatı Tavanı Artmayacak

Güncel Bordro Parametreleri için tıklayın.

2010 yılındaki referandumla memurlara tanınan toplu görüşme hakkı sonrası yapılan yasa ile yetkili diğer sendikalar kendi iş kollarında söz sahibi olabildi. Bunun bir yansıması olarak; toplu sözleşme masasında memur adına imza yetkisini sadece Memur-Sen elde etti bu da memurun pazarlık gücünü zayıflattı.

2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen’in hükümetin “3+3+enflasyon farkı” önerisini reddetmesiyle, ocak ayından itibaren eşit olarak (seyyanen) 123 lira zamla sözleşme imzalandı. Ancak anlaşma esnasında zammın enflasyon altında kalmasıyla her yıl Temmuz ayında verilen farktan da vaz geçildi. Böylece memurlar için Ocak ayından geçerli olmak üzere tek zam uygulaması gerçekleştirilmiş oldu.

Memurlara toplu sözleşme hakkı tanınmasıyla elde edileceği umulan kazanım, bu toplu sözleşmeyle en azından bu konularda sağlanamamış oldu.

Her sene 01 Temmuz itibariyle değişen kıdem tazminatı tavanı, bu sene değişmeyecek.

Bilindiği üzere kıdem tazminatı tavanı hesaplamasında memur maaş katsayılarındaki artış belirleyici etkendir. Açıklanan durumla memur maaş katsayılarının sabit kalması nedeniyle 2014 2.döneminde kıdem tazminatı tavanı değişmeyecek. Kıdem tazminatı tavanı Ocak ayında belirlendiği haliyle 3.438,22 TL olarak uygulanmaya devam edecektir.

Mevcut şartlarla kıdem tazminatı tavanının değişmesi ancak; uygulama değişikliğine gidilmesiyle 2014 yılı içinde memur maaşlarına zam yapılması halinde mümkün görünüyor.

Çocuk yardımı ve Aile Yardımı Gelir Vergisi istisnası (Kamu) tutarlarında değişiklik olacak mı?

Esasen bu iki istisna tutarı da memur maaş katsayılarındaki değişiklikten etkilenmektedir. Ancak yukarıda bahsettiğimiz nedenlerle daha önce https://iskanunu.com/yasal-degisiklikler/1695-2014-bordro-parametreleri  sayfamızda açıkladığımız 2014 2. Dönem parametre tutarlarda bir değişiklik gerçekleşmeyecektir.

Bu nedenle 01 Temmuz 2014 itibariyle çocuk yardımı Gelir Vergisi istisna tutarı 19,25 TL (0-6 yaş grubu için 38,50TL), Kamu sektöründeki ödemelerde geçerli olan aile yardımı Gelir Vergisi istisna tutarı ise 164,31TL olarak uygulanacaktır.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü